11 Mayıs 2015 Pazartesi

"YENİ TÜRKİYE" SÖYLEMİ


Siyasetimizde, medyamızda, sanal alemde konuşulan Yeni Türkiye olayı nedir ne değildir görelim.

2023 yılına yaklaşırken ve ülkemiz ilk 100 yılını ikinci 100 yılına devrederken Yeni Türkiye'nin kapıları mı aralanıyor ya da bu bir söylem olarak tarihteki yerini mi alıyor?

Yeni Türkiye derken yeni bir devlet, yeni bir isim, yeni bir dönem vs. hangi açıdan bakmamız gerekiyor?

Bugün Yeni Türkiye'ye marş yazarken Yeni Türkiye'ye mi marş yazıyoruz, bir kişiye mi marş yazıyoruz, bir döneme mi marş yazıyoruz.

Yeni Türkiye Marşının doldurması gereken yer nere?



Eğer 2023'e bir dönem olarak bakarsak Yeni Türkiye'nin başlangıcı olarak görülüyor. Yani öncesi Eski Türkiye demek. Şimdi bana soracaksın ne vardı Eski Türkiye'de diye. Darbeler, krizler, yolsuzluklar, din, ırk, mezhep ayrımı, neden orada olduğu belli olmayan liderler, tartışarak her geçen gün yıprandığımız boş beleş olaylar.


Eğer Yeni Türkiye'ye bir devlet olarak bakacaksak hiç bir şey kazandırmaz. İsim değişikliği çok ucuz bir siyaset olur. Bir kesime yaranmak için ya da bir kesimi ötelemek için devletin ismini Yeni Türkiye olarak değiştirmek çok dar ve vicdanı rahatsız edici bir olaydır. 


Biz bu kavrama yeni bir dönem olarak bakmayı tercih ediyoruz. Eski Türkiye'nin başarılarını ötelemeyen, kötülemeyen, Eski Türkiye'yi bir kesim üzerinden eleştirmeyen, darbelerin, krizlerin, yolsuzlukların, yoksullukların olmadığı, teknolojinin üretildiği, kimsenin fişlenmediği, herkesin özgürce hareket ettiği, boş meselelerin tartışılmadığı 
bir nevi yükselme dönemi olarak bakılmalı ve Yeni Türkiye de bir kesime mâl edilmemeli.

Söylemek istediğim Eski Türkiye'nin eski aktörü diye kimse karalanmamalı, herkese hakkı verilmeli, cemaat-devlet tartışması gibi saçmalıklar bu dönemde yaşanmamalı, Kürt-Türk meselesi boyut değiştirip Alevi-Sünni meselesine dönüşmemeli.

Yeni Türkiye Marşı gibi abartılı bir propagandaya girilmemeli 

Dileğimiz bu ikinci yüzyılın ilk yüzyılın kopyası olmaması
Geçmişini iyi okuyan dünyanın geleceğini yönlendiren, bütün dünya insanlarına ulaşabilen bir Türkiye.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder