14 Nisan 2015 Salı

CİNLER



"Cinleri de daha önce, dumansız zehirli ateşten yarattık" 
(El Hicr 15/27) ayeti.

Cinler ayette de söylendiği gibi ateşten yaratılmışlardır. İnsanlar gibi yerler, içerler, doğarlar, yaşarlar, ölürler. Cin toplumunun içinde de inanan ve inanmayan bir grup vardır. Yani cinler de mümin ve kafir olarak ikiye ayrılır. Kur-an'ı Kerim'de Hz. Süleyman'ın emrinde çalıştıklarını ve Hz. Muhammed'in cinlere de peygamber olarak gönderildiğini Allah c.c. söyler.

Cinler ruhani varlıklardır ve bu yüzden insan suretine girebilirler. Ruhani oldukları için çok da hızlıdırlar. Onlar da bizim dünyamızın içindedir sadece bulunduğumuz boyut olarak birbirimizden ayrılırız. El Hicr suresinden de anlaşılacağı gibi insanlardan daha önce yaratılmışlardır. 

 Aynı dünya içerisinde boyut geçişi mümkün müdür?

İnsanlara görünme, onlara musallat olma, cinsel ilişkiye girme ve daha korkunç olanı cin çarpma olayı vardır.

Onların boyutsal geçiş gerçekleştirebildiklerinin kanıtıdır ama insanlar onlardan daha güçlü yaratılmıştır. Cin çağırma ya da cin gönderme olayları ülkemizde yaygındır. Cinler bütün özellikler yanında geleceği bilemez ve onun hakkında bilgi veremezler.


Cin olgusu hemen hemen bütün dinlerde mevcuttur. Eski Yunanca'da cinlere "daimon" denirdi. Daimon putperestlerin tanrısına da verilen isimdir. Hristiyanlıkta ise cinler şeytanın yandaşlarıdır. Hala bugün Hristiyanlıkta cin çıkarma olayı vardır. Yahudilikte de cinler Adem'in cin karısı Lilth'ten olan zürriyetidir. Hinduizm ve Budizm gibi dinlerde de bedensiz varlıklardan söz edilir. 
 
Antik Asur Taş Kabartmasında Bir Cin Tasfiri

Bitirirken bir silahta hediye,,,,,,


NAS Suresi
Rahman ve rahim olan allahın ismiyle
  • De ki:sığınırım ben insanların rabbine,
  • İnsanların hükümdarına,
  • İnsanların ilahına,
  • O sinsi vesvesecinin şerrinden.
  • O ki,insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.
  • Gerek cinlerden,gerek insanlardan.
teşekkürler ALLAHIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder