1 Haziran 2017 Perşembe

FRANCESCO TOTTİ KİMDİR (KISA HAYAT)


27 Eylül 1976

Sadakat kelimesinin vücud bulmuş hali.1976'da Roma'da doğdu.8 yaşında Fortituda takımında futbola başladı.1989'da Roma'nın altyapısına girdi.Sonrasında 2017 yılına kadar futbol hayatına Roma'da devam etti.Tam tamına 28 yıl.Müthiş bir şey.



Totti,1993'te Roma A takımında forma şansı buldu.16 yaşında başlayan profesyonellik kariyeri 24 yıl boyunca Roma kulübünde devam etti.Totti,40 yaşında Genoa maçıyla jubilesini yaptı.Totti'nin futbol kariyerinin genel özeti bu.Biraz derine inelim.

Gel!


Totti 1998-1999 yılında İtalya liginde en iyi genç oyuncu seçildi.Totti bir anda dikkatleri üzerine çekti.Bundan çok geçmeden 2000 yılına gelindiğinde Totti,İtalya liginin en iyi oyuncusu oldu.Totti giderek ünlendi.Aynı yıl İtalya Avrupa Futbol Şampiyonasında kupayı 90+3'te Fransaya kaybetti.Kaybedilen kupaya rağmen İtalyayı finale kadar getiren Totti,maçın adamı seçildi.
Totti artık İtalyanların göz bebeği olmuştu.2000-2001 sezonunda Romayı İtalya ligi şampiyonu yaptı.Bu kupa Totti'nin Romayla aldığı ilk ve tek lig kupasıdır.2003 yılında tekrar İtalya liginin en iyisiydi.Ancak bir şey varki gözden kaçmayacak cinsten;Totti,13 sene öncesinde yaşadığı olayı itiraf etti.Francesco Totti,2003 yılında az kalsın Real Madrid'e transfer oluyordu.Totti açıklamasında ''Real Madrid çok büyük kulüp öyleki benim Roma'dan ayrılmam için tek bir takım var o da Real Madrid'dir.Çünkü çok güçlüler''demiştir.Totti'nin yakınları onun Real Madrid'e transfer olmasına engel oldu.
Totti,Real Madrid'e gitmeyerek iyi mi yaptı kötü mü yaptı bilinmez ama bunun Totti'nin içinde ukte olarak kalması su götürmez bir gerçek.



Totti,13 yaşından beri Romalı.Görünen o ki gerek futbol olarak gerek yönetici olarak ölene kadar da böyle devam edecek.Tam bir Roma sevdası.
Otoriteler Totti Real Madrid'e gitseydi dünyanın en iyi futbolcusu olabilirdi der.Ancak o özdeşleştiği takımını asla terk etmedi.Bu da onu aslında dünyanın en sadakatli futbolcusu yaptı.Düşünsenize kariyerinizin en tepesindesiniz ve size gelen teklif her futbolcunun oynamak için neler verebileceği bir kulüp;Real Madrid.Totti,bu fırsatı elinin tersiyle itti.


Totti,2006 Dünya kupasını İtalya'nın kazanmasında önemli rol oynadı.5 kez İtalya'da yılın futbolcusu oldu.2011 yılnda IFFHS tarafından Avrupa'nın en popüler futbolcusu seçildi.Şampiyonlar liginin gol atan en yaşlı futbolcusudur.Totti,İtalya liginin en çok gol atan 2.futbolcusudur.


Totti'nin jübile maçının biletleri saatler içinde tükenmişti.Binlerce Romalı Totti'nin jübile maçında ağladı.Totti için yazılacak o kadar çok şey varki o yazılması gerekenleri aşağıdaki videodaki taraftarların gözyaşlarından okuyabilirsiniz.Kendinize iyi bakın.

Francesco Totti'nin jübilesi


Görüşmek üzere 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eski Yazılar