2 Haziran 2017 Cuma

GRİBE KARŞI SOĞAN


Arkadaşlar toplanın.  Bir gün güneşli bir gün yağmurlu, bir gün soğuk bir gün sıcak geçen  ve mevsimlerin geçiş zamanı olan bu günlerde size altın değerinde bir bilgi paylaşacağım. 

Hepimizin bildiği gibi grip, her mevsimde etkisini gösterebiliyor fakat Mayıs-Haziran ayları en etkili olduğu zamanı. Yolda geçen birisine Grip antikoru olarak neyi önerirsiniz desek hemen ‘’Limooon’’ diye bağıracaktır. Veya portakal da olabilir.
Çünkü C vitamininin gribe karşı vücutta verdiği savaşı kimse inkar edemez. Peki başka önerin var mı desek sessizce oradan uzaklaşacaktır.
Büyük yazıyla yazıyorum. GRİBE KARŞI SOĞAN.  

Soğanın faydaları saymakla bitmez. Öksürük için çocuklara balla soğan rendesi verebilirsiniz. Ve ya başınız ağrıyınca soğan rendelemek iyi gelecektir. Ama buradaki asıl konumuz grip. Size bir şey anlatmak istiyorum.

‘1919 yılında dünyada milyonlarca kişi gripten hayatını kaybetmiştir. Bu durum karşısında bir doktor, çiftçileri grip virüsü sebebiyle köy köy ziyaret eder. Bir çok çiftçi ya virüsü kapmış ya da hayatını kaybetmiştir. Ama bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır. 
Hemen o evi ziyaret eder ve herkesten farklı ne yaptıklarını sorar. Onlar da odanın bir köşesine tabak içinde soyulmamış soğan koyduklarını söylerler. 

Doktor hemen o soğanlardan bir tane örnek alır ve laboratuvarda incelemeye koyulur. Mikroskopla inceledikten sonra şaşkınlığını gizleyemez. Soğanın içinde grip virüsleri vardır. Odanın içindeki virüsleri vakumlamış ve içine hapsetmiştir. Bu sayede aile sağlıklı kalmıştır.’

Yalnız dikkatinizi çekmek istiyorum. Soğan soyulmamış olacak fakat küçük bir çizik atılacak.
Yani kokusu sebebiyle yemek istemiyor  olabilirsiniz. Belki arkadaşınızla buluşacaksınız, belki sevmiyorsunuz ve ya midenize rahatsızlık veriyor olabilir (Hasta olanlar için).Ancak evinizin bir köşesinde bulundurursanız faydasını göreceksiniz. 
Ayrıca soğanı yemeklere katacaksınız diyelim.  Kabuğunu soyduktan sonra uzun süre bekletmeyiniz. Ortamdaki virüsleri absörbe edeceği için hastalıklara neden olabilir. Böyle önemli bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istedim.

Yazımı sonlandırmadan önce parola cümlemi söylüyor, geleneği bozmuyorum VEEE.


     Eleştirin
 Az çalışın çok okuyun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eski Yazılar